Kalender

Osterkörbchen Bastelaktion 2019

Zaterdag 30 maart 2019

Zaterdag 30 maart

Die Immobilien- und Standortgemeinschaft Osterstraße / Königstraße e.V. organisiert in diesem Jahr bereits zum 16. Mal die Osterkörbchen Bastelaktion vor Ostern. Und auch in diesem Jahr darf wieder gemalt & gebastelt werden und als Belohnung gibt es neben einer süßen Überraschung auch noch Einkaufsgutscheine der Geschäfte in der Oster- und Königstraße zu gewinnen.
Bei der beliebten Aktion werden die Bastelbögen am Samstag, 30. März, an alle Bocholter Haushalte verteilt und alle Kinder können direkt mit dem Basteln loslegen. Zudem liegen die Bastelbögen ab sofort in den beteiligten Geschäften der Oster- und Königstraße aus. Die Geschäfte, die an der Bastelaktion teilnehmen, erkennt man an dem Plakat mit dem Osterhasen. Alle Kinder können dann den Bastelbogen mit dem Ostereimotiv kunterbunt ausmalen, mit dem eigenen Namen versehen und dann mit ein wenig Hilfe das Motiv ausschneiden und zu einem kleinen Osterkörbchen zusammenkleben. Danach in einem der beteiligten Geschäfte bis zum 15. April abgeben. Der Osterhase füllt danach die Körbchen mit einer süßen Überraschung und am Karsamstag, den 20. April und in der Folgewoche, stehen die Körbchen dann wieder bereit, um von den kleinen und großen Naschkatzen abgeholt zu werden. Und als Highlight wird der Osterhase zudem Einkaufsgutscheine in einigen Körbchen verstecken – insgesamt gibt es Einkaufsgutscheine im Gesamtwert von 1.000 € zu gewinnen. Wir drücken also allen Künstlern die Daumen neben einer süßen Überraschung auch noch einen Gutschein zu gewinnen. Damit jeder sein eigenes bemaltes Körbchen wieder bekommt, bitte in dem Geschäft abholen, indem es auch abgegeben wurde. Viel Spaß beim Basteln.
In den folgenden Geschäften erhalten Sie die Bastelbögen:

 Bäckerei Rüter
 Der Nähkasten
 Fleischerei Buchow
 Gesundheitshaus Fromme
 Hausfelder
 Imbiss Geven
 Mergimi Supermarkt
 Optello Optik Hund
 Paarlauf Kamps
 Raumgenuss
 Rekers Schuh-Shop
 Schuhhaus Rekers
 Spielebude Bocholt
 Tabakwaren Fink
 Tamaris
 Wilhelm Busch Apotheke

Bastelbogen_vorne.jpg

lees verder

Lezing over Bredevoort anno 1560

Zaterdag 30 maart 2019

Zaterdag 30 maart | 20:00 uur | Koppelkerk

Hoe zag vestingstad Bredevoort er anno 1560 uit? Als stadsgids Prins Maurits van Nassau heeft Hans Piek in de loop der jaren diverse zaken ontdekt, zoals waar het oude ambthuis heeft gestaan. Op zaterdagavond 30 maart deelt hij zijn persoonlijke bevindingen in een lezing in de Koppelkerk te midden van de expositie ‘Bredevoort en de Tachtigjarige Oorlog’.

Als Prins Maurits-stadsgids van de Bredevoortse VVV vraagt Hans Piek vraagt zich vaak in stilte af hoe het stadje er daadwerkelijk heeft uitgezien in de barre jaren van de Tachtigjarige Oorlog. Zijn kritische kijk op de oude gevels, de scheefgezakte vakwerkmuren grenzend aan de smalle steegjes tussen de oude panden geven hem inspiratie om hierover te vertellen als hij met belangstellenden door zijn stadje wandelt. Hij gebruikt zijn fantasie om na te denken over hoe de huizen en hutten er toen bijstonden.

Bredevoort was dichtbebouwd weet Hans. Maar tekeningen of schilderijen die daarvan een impressie weergeven zijn er niet. Slechts een redelijk betrouwbare landkaart van Bredevoort van cartograaf Jacob van Deventer uit 1560 geeft het oude stratenpatroon met aanliggende huisjes, hutten, stadsmuren, kasteel en stadsgrachten behoorlijk nauwkeurig weer.

Hans heeft deze kaart aan een grondig onderzoek onderworpen en is tot de conclusie gekomen dat er - ondanks het feit dat er eigenlijk alleen maar de straten, stadsmuren en enkele panden vaag aangeduid worden - veel details zijn te ontdekken. Hans zal zijn bevindingen tijdens een lezing op 30 april in de Koppelkerk naar voren brengen. Daarnaast vertelt hij over de ontploffing van de kruittoren waardoor het kasteel vernield werd en ook het oude ambthuis dat door die ramp van de aardbodem verdween.

Hans heeft weten te achterhalen waar het toenmalige ambthuis stond. Het was de plek waar alle draden van de Heerlijkheid Bredevoort bij elkaar kwamen. Hier werden belangrijke beslissingen genomen, er werd recht gesproken en als je problemen had met bijvoorbeeld jouw buurman die de erfgrens niet respecteerde dan kwam je naar de stad om de situatie te klaren. De Volontaire Protocollen die toen in dergelijke situaties opgemaakt werden kun je nu nog raadplegen en bieden soms verrassende informatie over de toenmalige gang van zaken.

Via de website van de Koppelkerk kan men zich voor de lezing aanmelden. Raad bij het aanmelden waar het oude ambthuis en win vrijkaartjes voor een stadswandeling met Prins Maurits.

Locatie: Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort
Datum: zaterdag 30 maart
Tijd: 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur)
Entree: € 5,-
Reserveren: www.koppelkerk.nl


Foto Hans Piek, Stadsgids Prins Maurits, VVV Bredevoort
Foto Jacob van Deventer - Brevoirt en omgeving. Rechtenvrij. Bron: Gelders Archief


 

lees verder

Zaterdag 6 april | 20:00 uur | De Hofnar

De Aaltense Orkest Vereniging bestaat dit jaar "100 jaar" Het jubileumjaar wordt ingeluid met een "jubileumconcert" op zaterdag 6 april 20.00uur in de Hofnar. Uiteraard hoort bij dit jubileum "feestmuziek" te klinken. En dat gaat gebeuren!!

Op dit concert laat het harmonie orkest, het opleidingsorkest o.l.v. Gerd Wensink en de Slagwerkgroep o.l.v. Bob Uffink van zich horen. Het concert wordt tevens een "reünie-orkest" met  "oud leden" van de AOV. O.a. via Social Media en weekbladen hopen we veel "oud leden" te bereiken en hopen we dat zij het leuk vinden om samen dit " jubileum" met ons te vieren. Tot eind februari kunnen zij zich opgeven via info@aovaalten.nl  Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de andere concerten. 

Ook viert Fanfare-orkest Advendo uit Lintelo dit jaar haar "100 jarig" jubileum wat voor beide orkesten een reden is om ook samen iets te organiseren. 

Hiervoor staat het volgende gepland:

Zaterdag 15 juni, een concert waarbij alle leden van de Aaltense muziekverenigingen na één dag samen repeteren s'avonds een concert geven o.l.v. dirigent Joop Boerstoel in de Hofnar.

Zaterdag 22 juni een concert van de Slagwerkgroepen van Advendo en de Aaltense Orkest Vereniging, op een verrassende locatie, waar men nog over in overleg is.
De gezamenlijke activiteiten worden vervolgens afgesloten op zaterdag 29 juni met een Play-Inn voor de jeugdleden van alle Aaltense Orkesten o.l.v. Ivo van Kouwenhoven. Ook na één dag repeteren willen deze "jonge muzikanten" laten horen en zien hoe mooi het is om "samen" muziek te maken. Het resultaat is s'avonds te beluisteren in het Kulturhuis in Lintelo.

Het jubileumjaar van de AOV  wordt afgesloten op een ludieke manier met een " Maestro-concert " Op zaterdag 2 november in de Hofnar.We zijn hierover in gesprek met enkele BN'ers uit Aalten. Het belooft een spectaculaire avond te worden!!  

We verheugen ons op een mooi muzikaal jaar dat we graag met zoveel mogelijk mensen willen vieren. 

lees verder

First Flush Theefestival 2019

Zondag 7 april 2019

Zondag 7 april

Vanaf 11:00 uur | Dru Fabriek | Ulft. Ontdek jouw favoriete thee tijdens First Flush Theefestival 2019. Maak kennis met witte thee, kombucha, matcha en spannende theemelanges.
Thee proeven, ruiken, voelen en bekijken. Het kan tijdens de eerste editie van First Flush, een theefestival op 7 april 2019 in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. First Flush is de Engelse term voor de eerste theepluk van het jaar; de lentepluk. Tijdens hun ‘theevenement’ proberen initiatiefnemers Anne Adams en Maarten Boland hun passie voor thee samen met anderen over te brengen. Na de annulering van fesTEAval in Utrecht is First Flush het nieuwe theefestival in de lente.

In een conferentiezaal, filmzaal en diverse multifunctionele ruimtes krijgen bezoekers van het theefestival de kans om nieuwe thee-ervaringen op te doen. “Ontdek bijvoorbeeld de verschillen tussen witte, oolong en zwarte thee. En verbaas je vervolgens dat ze allemaal van dezelfde plant komen: camellia sinensis”, verduidelijken Anne en Maarten. Er zijn volop workshops en lezingen over thee. In de filmzaal met 350 stoelen worden films en foto’s op groot doek getoond. Alle activiteiten zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

“Eigenlijk kun je op 7 april in Ulft zoveel thee drinken als je wilt. Bij binnenkomst krijg je een goodiebag met een tasting cup die je mag houden. Met die cup kun je bij alle stands thee en tisanes proeven”, legt Maarten uit. Anne vult aan: “Er gaat een theewereld voor je open en je smaakpapillen krijgen tijdens First Flush volop de aandacht! Je kunt op de theemarkt zelfs een eigen theeplant kopen.” Anne Adams is theemaker bij theeplantage TeabyMe. Ze was eerder te zien bij onder meer Koffietijd en BinnensteBuiten. Tijdens First Flush demonstreert ze hoe je vers geplukte theeblaadjes in een wok verwerkt tot thee.

Theesommeliers verzorgen vanaf 11.00 uur workshops in verschillende multifunctionele ruimtes in de DRU Cultuurfabriek. Om 13.00 uur start een theemarkt met standhouders uit Nederland, Duitsland en België. Zij promoten bijvoorbeeld exclusieve thee rechtstreeks van een plantage in Taiwan. Of matcha; gemalen groene thee uit Japan. Ook het gerestaureerde fabrieksterrein - waar vroeger de bekende oranje DRU-pannen werken gemaakt - is de moeite waard. Maak een wandeling langs de Oude IJssel of bekijk de industriële architectuur van het Portiersgebouw en de unieke watertoren.

Tickets voor First Flush theefestival op 7 april 2019 zijn nu te koop bij de DRU Cultuurfabriek en via de link op http://www.firstflush.nl. Festivaltoegang kost 10 euro. Voor 9 euro meer mogen bezoekers ook een keuze maken uit de lekkernijen van het High Tea-buffet en onbeperkt thee halen bij het theebuffet. Spa Reine voorziet de theesommeliers en standhouders van water met lage restwaarde voor optimale smaak van de losse thee.

 

Tickets te koop
lees verder

Zondag 7 april | 11-13 uur | Erve Kots in Lievelde

Op deze zondag organiseert de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) de laatste aflevering van dit seizoen van het programma “Met Dialect op de Koffie”.

Op deze morgen zal Joop Boxstart uit Babberich optreden. Joop Boxstart is dialectmuzikant en cabaretier en heeft in zijn lange loopbaan in veel bands in diverse samenstellingen gespeeld. Hij heeft ook een aantal CD’s op zijn naam staan.

Voor het nummer “In de fles” ontving Joop Boxstart de Gelderse Kleiroze 2014.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde.

De entree is €  7,00 p.p. incl. 2x koffie of thee.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.

lees verder

Dinsdag 23 april | 20:00 uur | In de tent van VVNF

Ter ere van de veteranen in de gemeente Aalten, organiseert de gemeente Aalten in samenwerking met de VVNF en het Orkest Koninklijke Luchtmacht het Missions Anjerconcert. Het concert vindt plaats op dinsdag 23 april 2019 in de tent van VVNF op het Theo Rijksterrein in Dinxperlo. Toegangskaarten kosten € 12,50 (inclusief één consumptie) en zijn te verkrijgen bij de plaatselijke VVV-kantoren in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo.
“Ieder jaar ontvangen wij onze veteranen voor een gezellige middag in Aalten, Bredevoort en Dinxperlo. Dit jaar willen we in de aanloop naar 75 jaar vrijheid wat extra’s doen voor alle veteranen uit onze gemeente. Zij ontvangen daarom twee toegangskaarten van ons. Het belooft een bijzonder concert te worden van dit toporkest en dus stellen we het restant van de kaarten graag ter beschikking aan overige belangstellenden. En ik ben blij met de samenwerking met de VVNF, samen kunnen we de veteranen zo iets heel speciaals aanbieden.” Aldus burgemeester Anton Stapelkamp.

Muzikale reis langs oefen- en missiegebieden
Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht neemt het publiek mee op een muzikale reis langs de oefen- en missiegebieden van de Koninklijke Luchtmacht. Met onder meer muziek uit Amerika, het Midden-Oosten, Scandinavië en de Cariben. Door de hedendaagse arrangementen, de (zang)solisten, de verhalen van de luchtmacht, een mooi decor en een visueel spektakel wordt het programma een onvergetelijke muzikale reis.

Wat is een veteraan?
Sinds 1940 heeft Nederland ruim 650.000 militairen ingezet tijdens drie oorlogen en bijna honderd vredesmissies. Nederland heeft momenteel ongeveer 113.750 veteranen. Iets meer dan de helft van hen heeft in de jaren 1979 tot nu deelgenomen aan één of meerdere vredesmissies in internationaal verband. De militairen die hiervoor worden ingezet, zijn vanaf het moment van inzet veteraan.

VVNF
De Vereniging tot Viering van Nationale Feest- en gedenkdagen is de Oranjevereniging van Dinxperlo. De door hen georganiseerde feestweek rond Koningsdag is het evenement van Dinxperlo. De VVNF heeft ongeveer 5700 leden en is daarmee de grootste Oranjevereniging van het land.

lees verder

Koningsdag in Aalten

Zaterdag 27 april 2019

Zaterdag 27 april | vanaf 8:00 uu | Centrum van Aalten

Alle voorbereidingen voor Koningsdag in Aalten zijn in volle gang. Naast spelen zijn er ook weer diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten. Na afloop van het vernieuwde ochtendprogramma volgt de Koningsloop en rond 14:00 uur starten de Workshops van onder meer DanzArte, Hanami en de Aaltense Drumband. Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen.In de grote tent op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.
’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Koningsdag: zaterdag 27 april in Aalten. Mocht het onverhoopt een zeer regenachtige dag worden, kijk dan voor het alternatieve programma op www.AaltenOranje.nl

www.aaltenoranje.nl
lees verder

20. Bocholter Citylauf

Samstag 4. Mai 2019

Samstag 4 Mai | Ab 17:00 Uhr

20. Bocholter Citylauf am 04. Mai 2019
Anmeldungen ab Sonntag, den 27. Januar 2019 ab 12:00 Uhr möglich.
In diesem Jahr findet der Bocholter Citylauf wieder am ersten Samstag im Mai statt. Am 4. Mai werden erneut knapp 5.000 Läuferinnen und Läufer in Bocholt erwartet.
Der Bocholter Citylauf zählt weit über die Grenzen Bocholts hinaus zu den beliebtesten sei-ner Art. Vor allem die tolle Stimmung an der Strecke ist neben den hohen Starterzahlen ein Garant für den großartigen Erfolg.
Ab Sonntag, 27. Januar 2019 um 12:00 Uhr, geht es los. Dann können unter www.bocholter-citylauf.de die Anmeldungen online getätigt werden. Hier empfiehlt sich die zeitige Anmel-dung, die auch in diesem Jahr von der Zeitnahmefirma „Teamsoft-Sportzeit“ übernommen wird, möglichst direkt nach der Freischaltung. Denn wer am Citylauf teilnehmen möchte muss schnell sein: „In den vergangenen Jahren waren sowohl der 10 km-, als auch 5-Km-Lauf nur wenige Minuten nach der Freischaltung ausgebucht“, berichtet Hauptorganisator Ullrich Kuhlmann vom Stadt-Sport-Verband Bocholt.
Die Sportler haben wie immer die Auswahl aus insgesamt fünf Läufen. Zweimal geht es über 2,5 km an den Start (Mädchen und Jungen Schullauf). Auch über die doppelte Distanz gibt es zwei Strecken, den 5 km Schullauf und den 5 km Jedermannlauf. Sportliches Highlight ist – wie in jedem Jahr – der Volks- und Straßenlauf über 10 km.
Die Startgebühr für den 10 km Lauf beträgt 10 Euro und der 5 km Lauf kostet 9 Euro. Die Schülerläufe kosten jeweils 5 Euro.
Jubiläums-Finisher-Shirt
Passend zum 20-jährigen Jubiläum haben die Organisatoren des Bocholter Citylaufs, der Stadt-Sportverband Bocholt (SSV), die Stadt Bocholt, Stadtmarketing Bocholt sowie die DJK SF 97/30 Lowick, ein Jubiläums-Finisher-Shirt in einem kräftigen und auffälligen Grünton herausgebracht, das im Rahmen der Anmeldung gleich mitbestellt werden kann.
Die folgenden Altersklassen sind seit 2017 durch den Deutschen Leichtathletik Verband ein-deutig geregelt:
Wettbewerb
Distanz
Startzeit
Jahrgang
Mädchen – Schülerlauf
2,5 km
17:00
2004 - 2011
Jungen – Schülerlauf
2,5 km
17:30
2004 - 2011
Schullauf
5 km
18:00
ab 2009
Jedermann – Lauf
5 km
19:00
ab 2009
Volks- und Straßenlauf
10 km
20:00
ab 2005
- 2 -
Die Schulen werden gesondert informiert und können ihre Meldungen in gewohnter Weise vornehmen.
Wie in den Vorjahren wird die Startnummer den Vornamen des Läufers beinhalten.
Ermöglicht wird der Citylauf durch das Engagement der Premium Partner Stadtsparkasse Bocholt und Bocholter Energie- u. Wasserversorgung GmbH. Als weitere Partner stehen die Zurich Versicherung, die Privatbrauerei ERDINGER Weißbräu, Fullhouse GmbH, AOK Ge-sundheitskasse, SPALECK GmbH & Co. KG, Intersport Pieron, die Sinnack Backspezialitäten GmbH und Getränke Westhoff sowie Rensing Work-Wear, Terwege.com und das Autohaus Becher neben etlichen weiteren Sponsoren bereit. Zusätzlich macht sich WattExtra, die Marke der Bocholter Energie- und Wasserversorgung wiederum im Bereich der Schülerläufe stark. Alle über Bocholter Schulen gemeldeten Schüler und Schülerinnen erhalten daher ein gesponsertes Citylauf T-Shirt von der BEW gratis!
Am Streckenverlauf hat sich auch in diesem Jahr nichts geändert. Nach wie vor verläuft der 2,5 km Rundkurs mitten durch die Bocholter Innenstadt, vorbei am Marktplatz vor dem His-torischen Rathaus (Start- & Zielbereich), sowie u. a. durch die Einkaufsstraßen Osterstraße und Neustraße, der Fullhouse-Kurve (Liebfrauenplatz) über den Gasthausplatz (Zurich-Meile) und durch die gastronomische Meile des Ravardiviertels bevor es durch die Rensing-Kurve (Südmauer/Neustr.) zurück auf dem Marktplatz geht . Der Kurs ist vom DLV (Deutscher Leichtathletik Verband) vermessen und somit zertifiziert.
Der Stadt-Sport-Verband, die Stadt Bocholt, die Stadtmarketing Gesellschaft und der DJK SF 97/30 Lowick als Veranstaltergemeinschaft des Citylaufes wollen wie in der Vergangenheit für professionelle Bedingungen für die Läufer sorgen. Der Rundkurs wird mit Hilfe von Ju-gendfeuerwehr, THW-Jugend, Wassersportverein, DLRG, dem SV Biemenhorst, Schüler des Berufskollegs Bocholt West, der Stadtsparkasse Bocholt, der Polizei und vielen Helfern der DJK SF 97/30 Lowick abgesteckt. Die Getränkeausgabe erfolgt durch die Pfadfinder St. Norbert, die medizinische Betreuung übernimmt der Malteser-Hilfsdienst.
Alle Infos zum Lauf und die Anmeldung gibt es unter www.bocholter-citylauf.de

www.bocholter-citylauf.de

lees verder

Kunstcarrée Bocholt 2019

Sonntag 5. Mai 2019

Sonntag 5 Mai | 10:00 - 17.00 U. | Centrum v. Bocholt

Het Kunstcarrée is een Belgisch-Duits-Nederlandse Kunstmanifestatie in Bocholt met meer dan 80 kunstenaars, die in het centrum van Bocholt op de Markt voor het historische raadhuis en de Gasthaus Platz plaats vindt.

Uitsluitend originele werken kunnen tentoongesteld en verkocht worden op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, objecten, glas, sieraden, keramiek (incl. sculpturen en litho’s in kleine oplagen).

Das Kunstcarrée in Bocholt ist mittlerweile schon eine Institution. Um die 80 Künstler verwandeln am 5. Mai von 10.00 Uhr bis 17.00 Uhr den Marktplatz vor dem historischen Rathaus, den St-Georgs-Platz, die Osterstraße und den Gasthaus Platz zur Kunstmeile. Das Kunstcarrée ist eine belgisch/deutsch/niederländische Kunstveranstaltung. Das Angebot umfasst Bilder, Skulpturen, Fotografie, Glaskunst, Keramik, und Schmuck.  Jährlich verzeichnet die Veranstaltung steigende Besucherzahlen. Für Kinder gibt es einen Stand mit Aktionen. Ebenfalls wird Live-Musik das Kunstcarrée ab 11.00 Uhr begleiten.

Website Kunstcarrée
lees verder

Donderdag 30 mei | vanaf 11:00 uur | In het centrum van Aalten

Unieke Oldtimers, Vrijmarkt en winkels open op Hemelvaartsdag in Aalten Hemelvaartsdag 2019 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. Veel prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, zullen te zien zijn tijdens het jaarlijkse Meifeest. Veel winkels zijn deze dag open. Er zijn lentebieren te proeven op de Markt en op de terrassen. Rond de Kerk is een leuke vrijmarkt: met name voor kinderen, waar ze hun spulletjes kunnen verkopen.

Meer dan 150 Oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken van ons land èn vanuit Duitsland, hebben zich aangemeld om te komen naar de Oldtimershow. In de straten rondom de Markt staan de unieke Oldtimers opgesteld. Deze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden vanaf ca. 13:00 uur gepresenteerd op de Markt. Deze dag kunnen de Oldtimers een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Oldtimer bezitters: allen van harte welkom! We mogen het hele centrum gebruiken. Meld je wel aan via de website.
Op de Markt zijn verschillende lentebieren te proeven, onder het genot van gezellige muziek.
Inmiddels traditiegetrouw worden heerlijke oliebollen gebakken. Er is volop ruimte op de vrijmarkt, waar kinderen en volwassenen zich op de dag zelf kunnen melden bij de coördinator. Volwassenen zijn welkom, zolang de verkoop maar vanaf een kleedje gebeurt. Voor de kinderen staat er een echte auto op de Markt om te beschilderen!

Nieuw is de aanwezigheid van de Wijnprinsessen. Zij zullen de Oldtimers welkom heten in ons dorp en ook zullen zij bekijken wie volgens hen de beste passende combinatie Oldtimer & kleding heeft.

Het Meifeest Aalten, op Hemelvaartsdag 30 mei, begint om 11:00 uur, de toegang is vrij en veel winkels zijn geopend! Kijk voor meer info op www.meifeest-aalten.nl 

welkominaalten.nl/meifeest
lees verder

Wijnfeest Aalten 2019

Vrijdag 7 juni 2019 t/m Maandag 10 juni 2019

Van vrijdag 7 juni - maandag 10 juni | vr: 17 uur za en zo: 16:00 uur | Markt Aalten

Met mooi muzikaal programma. Het Wijnfeest op de markt in Aalten, start op vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni. Wijnboeren uit de Duitse Pfalz en de Achterhoek presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de boeren de kans om de oogst van dat jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt.

Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Ook kan de bezoeker genieten van de traditionele Vlam zalm en heerlijke Tapas. Op de vrijdagavond zullen Wijnkoningin Youandi met haar prinsessen Eline Schreurs en Iris Kreykamp het Wijnfeest op feestelijke wijze officieel openen.

Op zaterdag 8 juni houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. We kijken uit naar drie dagen feest!
 
Kijk voor meer info

welkominaalten.nl/wijnfeest
lees verder

Farm & Countryfair 2019 Trots op ons mooie platteland

Vrijdag 21 juni 2019 t/m Zondag 23 juni 2019

Van vrijdag 21 juni - zondag 23 juni | 10:00 uur | IJzerlo

De Farm & Country Fair is een echt belevenisfestival. De landelijke locatie, gevarieerde winkeltjes, honderden serieuze en ludieke activiteiten, bijzondere shows, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die graag buiten wil zijn, een heerlijke dag beleeft.

Trots op ons mooie platteland Ons platteland is volop in beweging en dat is te zien op 21, 22 en 23 juni bij de Farm & Country Fair in Aalten. Een belevenisfestival midden in de natuur.

Mens en dier, tuin en boerderij spelen de hoofdrol.
Tien handige belevenisdorpen gaan elk uitgebreid in op hun specifieke thema: van voeding tot tuin, van vintage tot dierendorpen. In de witte punttenten bieden meer dan 400 bedrijven, ambachten en organisaties hun nieuwste producten aan. Bloemrijke decoraties op het hele terrein zorgen voor een gastvrije en ontspannen sfeer. Een dag is te kort om van alle shows, presentaties en akoestische muzikanten te kunnen genieten.

Thema 2019: “Trots op ons mooie platteland”.

Door de vele activiteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzame dag uit voor elke leeftijd en interesse.

Praktische informatie
De Farm & Country Fair in Aalten vindt plaats op 21, 22 en 23 juni 2019. Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 23 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Het programma en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl.

 

 

 

Klik hier voor de website van de Farm & Countryfair
lees verder

Zwarte Cross 2019

Donderdag 18 juli 2019 t/m Zondag 21 juli 2019

Van donderdag 18 juli - zondag 21 juli | Festivalterrein de Schans | Lichtenvoorde

Zwarte Crossers, jullie lezen het goed: de Zwarte Cross 2019 wordt een week verplaatst. Dat wil zeggen dat de juiste data voor de komende editie 18, 19, 20 en 21 juli 2019 zijn. De reden hiervoor is dat op de eigenlijk geplande data van 11, 12, 13 en 14 juli een Grand Prix in Azië is toegevoegd aan de MXGP en MX2 kalender. Omdat wij alles op alles willen zetten om ook in 2019 de wereldtop aan de start van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross te laten verschijnen, hebben wij besloten om ons festival een week te verplaatsen.

Tatoeëer het in jullie agenda’s, zegt het voort en tot 18, 19, 20 en 21 juli 2019 in Lichtenvoorde!

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
 

Website Zwarte Cross
lees verder

AaltenDagen 2019

Donderdag 1 augustus 2019 t/m Donderdag 22 augustus 2019

Van donderdag 1 augustus - donderdag 22 augustus | begintijd volgt | In het centrum van Aalten

Een gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en heel veel bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen zoals de meeste mensen ze kennen. Echter is er voor dit jaar weer:

Aalten is van Streek! Dit jaar is er als noviteit een thema gekoppeld aan de eerste Aaltendag! Het thema ‘Streek’ zal tijdens deze dag sterk naar voren komen.
Dat betekend o.a. dat de ondernemende standhouders zoveel mogelijk uit de streek komen en streekproducten aanbieden. Ook ambachten uit Aalten en omgeving zullen op diverse locaties te zien zijn.

Verkoop je een streekproduct of voer je een oud ambacht uit?
De organisatie mag zich op dit moment verheugen op al veel aanmeldingen voor deze speciale AaltenDag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt hen hierbij met nieuwe ideeën en het benaderen van de ondernemers in de Streek. Wel ìs er nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud Ambacht. Wil jij ook je streekproduct verkopen of een ambacht uitoefenen voor het publiek? Geef je dan nu op voor een plek tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 1 augustus! Mail voor opgave of meer informatie naar en we nemen contact met je op.

 

Belangrijkste informatie

Evenement:                     AaltenDagen

Datums:                          De donderdagen 1, 8, 15 en 22 augustus

Locatie:                           Het centrum van Aalten

Entree:                            Vrije toegang

Meer informatie:                www.aaltendagen.com

lees verder

50 Jahre Woodstock 1969 - 2019

Samstag 10. August 2019

Samstag 10 August | Einlass auf das Gelände ist ab 15.30 Uhr | F.C. Grün-Weiß Lankern 1975

Ticketverkauf ist gestartet! Für das bereits vor einigen Monaten angekündigte Woodstock Revival Festival, das am 10. August 2019 erstmals als gemeindeübergreifendes Musikfestival in der Gemeinde Lankern stattfinden wird, ist nun endlich der Vorverkauf gestartet.
Die Veranstaltergemeinschaft vom Stadtmarketing Bocholt und dem F.C. Grün-Weiß Lankern 1975 e.V. hat gemeinsam ein tolles Line-Up aufgestellt, welches das Publikum an einem hof-fentlich schönen Sommerabend um ziemlich exakt 50 Jahre zurück versetzen wird.
Die für diesen besonderen Anlass perfekt geeignete, ländliche Platzanlage des Sportvereins trägt dazu bei, dass sich die Besucher nicht nur akustisch, sondern auch ein Stück weit optisch an das bekannteste Musikfestival aller Zeiten im Jahr 1969 erinnert fühlen sollen.
Der Kartenvorverkauf für das Woodstock Revival Festival läuft ab sofort. Tickets gibt es an allen bekannten Vorverkaufsstellen - in Bocholt u.a. beim Bocholter Borkener Volks-blatt.

Die Tickets kosten 28,90 € und sind über alle CTS Vorverkaufsstellen erhältlich.
BBV-Kunden erhalten die Tickets zum Abo-Vorteilspreis von 26,90 € an der BBV-Geschäftsstelle.
Bei Online-Bestellungen über www.eventim.de ggf. zzgl. Online-Systemgebühren + Ver-sandkosten.

Insgesamt fünf Tribute Bands am Start
In dem kleinen, feinen Woodstock Revival Dorf sollen die Besucher einen unvergesslichen Sommerabend mit echter, handgemachter Musik von damals verleben. Ab 17.00 Uhr sorgen die fünf Bands Cool Creedence Rock (Creedence Clearwater Revival Coverband), Who are you (The Who Coverband), Kozmic Blue (Janis Joplin Coverband), Mr. Joe & Band (Joe Cocker Co-verband) und The Magic of Santana (Santana Coverband) für die passenden Sounds. Einlass auf das Gelände ist ab 15.30 Uhr.

Neben Cool Creedence Rock und The Magic of Santana, die bereits bei der ersten Pressean-kündigung vorgestellt wurden, dürfen sich die Besucher auch auf drei weitere Top Tribute Bands freuen.
WHO ARE YOU
„Welcome to Maximum Rhythm and Blues!“
Mit diesen Worten nehmen WHO ARE YOU ihr Publikum auf den mit feinster britischer Beat- und Rockmusik geebneten Weg mit, den THE WHO berühmt und unsterblich gemacht haben. Die fünf Kölner Musiker covern THE WHO - nichts anderes - und spielen Material aus ihren An-fängen der "British Invasion" bis heute.
Neben den großen Songs der legendären Rockopern "Tommy" und "Quadrophonia", den rauen "Live at Leeds" Klängen, den Hits von "WHO's Next" oder moderneren Tönen späterer Alben gehört dazu auch Solomaterial von Pete Townshend, John Entwistle, Roger Daltrey und Keith Moon. Nach zahlreichen Konzerten im In- und Ausland seit ihrer Gründung 2005, u. a. mit Grö-ßen wie Manfred Mann's Earth Band, Ten Years After oder Arthur Brown, bis zu ihrer vorzeiti-gen Auflösung 2015 hat die Band die Bühnenbretter lange noch nicht satt und meldet sich im kommenden Jahr anlässlich des 50ten Jubiläums des legendären Woodstock-Festivals in alt-bekannter Besetzung zurück.
Auf dem Woodstock Revival Festival in Bocholt spielen sie ein exklusives Woodstock-Set. Ein einmaliges Erlebnis für alle WHO- und Rockfans. Wer denkt, dass die Musik der WHO ein Relikt der 60er/70er Jahre sei, der soll durch WHO ARE YOU eines Besseren belehrt werden. Die Songs klingen modern, kompakt und knackig. Es groovt, rockt und donnert - gerade so, als woll-ten WHO ARE YOU ihrem Publikum direkt ins Gesicht springen.

Kozmic Blue
Vor 50 Jahren, selber gerade 26 Jahre jung und ein Jahr vor ihrem frühen Tod 1970 sang Janis Joplin als einer der vier Top-Acts in der Nacht von Samstag auf Sonntag auf dem legendären Woodstock Festival in Bethel/ USA. Ein Grund mehr, an sie und ihre außergewöhnliche Musik zu erinnern. Die deutsch-schottische Sängerin Maggie Mackenthun beherrscht es wie keine Andere die Songs der Joplin mit ihrem expressiven Gesangsstil zu interpretieren, hat sie doch eine ähnliche Vita und auch eine ähnliche Stimme.

Die Presse schreibt dazu u.a.:
KRONENZEITUNG WIEN
... schließt man die Augen, steht Janis wieder leibhaftig auf der Bühne ...
AACHENER ZEITUNG
... neben der unglaublich intensiven Authentizität empfand das Publikum vor allem eines: Be-wunderung. Bewunderung für diese Stimme, für diese Leidenschaft und für dieses Gefühl, das von der Bühne aus direkt unter die Haut ging.
KÖLNER STADTANZEIGER
... Gänsehaut pur..., ...die schottisch-kölsche Janis begeisterte...
SCHWÄBISCHE ZEITUNG
...Maggie - alias Janis - überzeugte mit ihrer unglaublichen Ausstrahlung, einem knallharten Gossen-jargon, aber vor allem ihrer wahnsinnigen Stimme. Bluesfeeling vom Feinsten !...
BLUESROAD RADIO
...Kozmic Blue, für mich eigentlich die deutsche Liveband schlechthin, .. und das Publikum schenkte der Band einen Applaussturm wie ich ihn noch selten erlebt habe...

Mr. Joe & Band
Eine rauchige Stimme, zuckende Handbewegungen und Gänsehaut-Feeling pur – bei Mr. Joe & Band ist der Name Programm. Originalgetreu und spannungsgeladen entführt die Band ihr Pub-likum in die musikalische Welt des Altmeisters Mister Joe Cocker. Ihr Erfolgsgeheimnis: der einmalige Sänger Thomas Riemann. Mit Stimmgewalt und seiner einzigartigen Performance bringt er sein Publikum immer wieder aufs Neue zum Staunen.
Hinter dem außergewöhnlichen Interpreten steht seine achtköpfige Band. Ob romantisch mit „Up where we belong“, sexy mit „You can leave your hat on“ oder stimmungsgeladen mit „Unchain my heart“ – Mr. Joe & Band nehmen Sie mit auf die Reise durch das musikalische Schaffen des Altmeisters, die stets ihren Höhepunkt findet, wenn Frontmann Thomas Riemann zum legendären Urschrei des Woodstock-Klassikers „With a little help from my friends“ ansetzt. Seit ihrer Bandgründung im Jahr 1997 garantieren Mr. Joe & Band mit den Welthits von Joe Cocker ein fesselndes Live-Programm, das auch nach 22 Jahren Bandgeschichte jedes Kon-zerterlebnis unvergesslich macht!
Das Woodstock Revival Festival wird ein Wochenende vor dem Original Termin (10.08.2019) stattfinden, was organisatorisch der Nähe zur Schirm-Nacht-Party (03.08.2019) eine Woche vorher geschuldet ist. So kann einiges an Equipment für das Revival Konzert stehen bleiben.
Das Konzert wird durchgeführt vom Stadtmarketing Bocholt als Veranstalter in Kooperation mit dem F.C. Grün-Weiß Lankern 1975 e.V.
Das Festival findet statt auf der Vereinsanlage des F.C. Grün Weiß Lankern 1975 e.V., Lanker-ner Schulweg 9, 46499 Hamminkeln.
Dieser Presseinfo hängen drei Bandfotos an:


Infos unter:
lees verder

Bockbierdag en Koopzondag 2019

Zondag 6 oktober 2019

Zondag 6 oktober | Koopzondag vanaf 12:00 uur | Bockbierdag vanaf 13:00 uur | Centrum van Aalten

Deze eerst zondag van oktober is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze 6e oktoberopen. Een mooie combinatie de traditionele Bockbierdag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en door de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13:00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren en ook de Vendeliers van Sint Helena zullen hun medewerking verlenen. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin. En de op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De horeca serveert, bij de verschillende bockbieren passende, gerechtjes. Bij Schiller en op de Markt speelt livemuziek deze middag. De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met proefkaartjes de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Mark en bij Schiller.

Bockbierdag en Koopzondag: vanaf 13:00 uur.
(Einde koopzondag 17:00 uur)

Kijk voor meer info op www.Bockbierdag.nl    

 

 

Klik voor meer info
lees verder