Kalender

Vele hemels boven de zevende - Filmtheater Schiller

Aalten Donderdag 27 september 2018

Donderdag 27 september | 20:00 uur | Bovenzaal Schiller

Vele Hemels - ontzettend knap gemaakte film! Drama 2017.
Eenzaamheid hoeft niet enkel voor te komen wanneer je oud en alleen bent. Sommige vormen van eenzaamheid overvallen je, terwijl je te midden van al je vrienden en vriendinnen bent en iedereen gelukkig is. Eva denkt haar hele leven voornamelijk aan anderen in plaats van aan zichzelf, en ineens komt het besef: ze is helemaal alleen. In Vele hemels boven de zevende volgen we naast Eva nog vier andere personen, wiens levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
 
De film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck, die diverse prijzen won en hoog onderschreven werd. Haar roman schiep een beeld van de pijn en eenzaamheid van deze verwante mensen, die vooral vechten met zichzelf in plaats van met elkaar. Vele hemels boven de zevende laat zien hoe iedereen – van meisjes van twaalf tot mannen van zeventig – kunnen worstelen met de liefde, eenzaamheid en de eindigheid van het leven. Het is bijzonder dat juist normale mensen de hoofdrol spelen in dit verhaal, omdat dat het zo herkenbaar maakt. Je kunt je met ieder van de personen identificeren en begrijpt hun vraagstukken en twijfels.

Dit maakt van Vele hemels boven de zevende een film die je bijblijft, omdat het problemen aankaart die zich in meerdere periodes van een mensenleven voordoen.
“Vele hemels boven de zevende is als een twee uur durend Spinvisliedje: aangrijpend, persoonlijk en zó ontzettend knap gemaakt.”
 
Entree € 7,00
Data 2018: 11-10 (The Leisure Seeker), 25-10 (Foxtrot), 8-11 (Er ist wieder da), 22-11, 6-12, 20-12.
Data 2019: 17-01, 31-01, 14-02, 28-02, 14-03, 28-03, 11-04, 25-04.

Voorafgaand aan de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om bij Schiller te eten.
- een hapjesschotel aangevuld met gebakken aardappels en sla voor € 17,50
- een stevige daghap (wisselt elke week, vegetarisch is mogelijk) voor € 20,50
Prijs is inclusief film.
Beide worden om 18.30 uur geserveerd, reserveren voor het diner kan tot 18.00 uur (0543-472230). Niet bij ons eten maar toch verzekerd zijn van een zitplaats? Kom van te voren je filmtickets kopen. Want vol = vol! Klik hier voor openingstijden.

 

Website Schiller
lees verder

Bredevoort Schittert 2018

Bredevoort Vrijdag 28 september 2018 t/m Zondag 30 september 2018

Van vrijdag 28 september - zondag 30 september | Centrum van Bredevoort

Na 50 jaar een nieuw licht op Bredevoort Schittert? Dit jaar is het maar liefst 50 jaar geleden dat de eerste gondelvaart op de Bredevoortse gracht plaats vond. Sinds 2010 is het evenement van de grachten verplaatst naar het historische centrum van Bredevoort. Hierdoor is er naast de lichttaferelen, ook ruimte voor kunst, muziek en theater waarbij de sfeervolle straatjes van het kleine stadje het sprookjesachtige decor is. Een uniek evenement in het laatste weekend van september op 28, 29 en 30 september 2018.

De organisatie van het evenement is continue op zoek naar vernieuwing en wil dit jaar graag een sideproject uitvoeren in de zin van een video-artproject op de st. Gregoriuskerk in Bredevoort. De video-art versterkt de architectonische kenmerken van het gebouw maar wordt ook gebruikt om verschillende facetten van Bredevoort te belichten. Zo worden de basisschoolleerlingen van het Bastion betrokken in het ontwerp, waardoor hun betrokkenheid aan het evenement wordt vergroot.

Voor de video-art is contact gezocht met LiGHT-UP collective, een levendige samenwerking tussen kunstenaars, technici, docenten, muzikanten en theatermakers met verschillende vaardigheden en achtergronden. Ieder project is uniek, zo ook de projectie op de st. Gregoriuskerk. De organisatie van Bredevoort schittert  en LiGHT UP collective hebben een goede match kunnen bewerkstelligen, alleen is hierin een tekort in de begroting aanwezig van 4500 euro. De stichting is dan ook op zoek naar geïnteresseerden die het project door medefinanciering mogelijk kunnen maken zodat er een nieuw licht kan worden geworpen op Bredevoort Schittert. Voor meer informatie kunt u mailen naar .

lees verder

Bockbierdag en Koopzondag

Aalten Zondag 30 september 2018

Zondag 30 september | Koopzondag vanaf 12:00 uur | Bockbierdag vanaf 13:00 uur | Centrum van Aalten

Deze laatste zondag van september is in Aalten de introductie van Nederlands bekendste speciaal bier: het Bockbier. Op de Markt en bij café Schiller kunnen speciale bockbieren worden geproefd. De winkels in het centrum zijn deze 30e september open. Een mooie combinatie de traditionele Bockbierdag met de Koopzondag. Bij de Aaltense winkels is het gezellig winkelen en door de straten zullen verschillende activiteiten te zien zijn en de markt en de cafés staan in het teken van vele soorten bockbier.

De Compagnie Onversaegt uit Bredevoort zal rond 13:00 uur de Bockbierdag officieel openen door het kanon af te vuren en ook de Vendeliers van Sint Helena zullen hun medewerking verlenen. Het eerste vat Bockbier wordt op de Markt aangeslagen door de nieuwe Wijnkoningin. En de op dat moment aanwezige bezoekers zullen hier op een mooi glas Bockbier worden getrakteerd. De horeca serveert, bij de verschillende bockbieren passende, gerechtjes. Bij Schiller en op de Markt speelt livemuziek deze middag.De tuin van Café Schiller biedt plaats aan een biermarkt met meer dan tien bockbieren van de tap. Een dag waarop bezoekers ook met een stempelkaart de specialiteit van de brouwers kunnen proeven: op de Markt; bij Schiller en bij Leuven.

Koopzondag: 12:00 – 17:00 uur. Bockbierdag: vanaf 13:00 uur.
Kijk voor meer info op www.Bockbierdag.nl    

 

 

Klik voor meer info
lees verder

Zondag 30 september | 14:00 | bij Café de Boemel, Spoorstraat 5 in Winterswijk

Together On Stage (TOS) verzorgt dit najaar weer een aantal jamsessies voor een ieder die van muziek maken houdt en dit samen met andere muzikanten wil doen. De organisatie van TOS maakt zich sinds 2017 hard voor meer muziek in de gemeente Winterswijk.

Together On Stage startte vorig jaar maart met de organisatie van een nieuw Winterswijks muziekevenement ‘TOSFEST’. Een initiatief waarbij muzikaal talent elkaar ontmoette, samen musiceerde en in drie maanden tijd toewerkte naar een optreden in Theater de Storm. TOSFEST was een groot succes dat in juni dit jaar werd opgevolgd door TOS-Challenge, een singer-songwriter middag waarbij er gezamenlijk in één middag een nummer geschreven werd en ’s avonds werd opgevoerd. Tussendoor organiseerde TOS met enige regelmaat jamsessies waarbij muzikanten elkaar op een laagdrempelige manier leerden kennen en samen musiceerden.

Jamsessie zondag 30 september
Dit najaar organiseert Together On Stage in september en november opnieuw jamsessies waarbij iedereen die passie voor muziek heeft welkom is om deel te nemen, te komen kijken en/of te luisteren. De deelname is gratis en voor geluid wordt gezorgd. De jamsessies zijn laagdrempelig opgezet waarbij juist ook mensen die nog nooit voor publiek hebben gezongen of gespeeld de ruimte krijgen hun eerste ervaringen op te doen. Ook wordt er bij kleine lokale horecaondernemingen gespeeld. De eerstvolgende jamsessie vindt plaats op zondag 30 september, van 14.00 uur tot 18.00 uur bij Café de Boemel, Spoorstraat 5 in Winterswijk. Iedere jamsessie wordt muzikaal afgesloten met het optreden van een lokale band.

Ook in het nieuwe jaar zet de organisatie de jamsessies voort in maart en mei, elke keer de laatste zondag van de maand. Wie op de hoogte wil blijven van toekomstige evenementen doet er goed aan de facebookpagina van Tosfest in de gaten houden: https://www.facebook.com/tosfestwinterswijk

Meer muzikale plannen
Na TOSFEST, de TOS-Challenge en de jamsessies is TOS inmiddels uitgegroeid tot een muzikaal platform dat muzikale samenwerkingen en ontwikkelingen stimuleert. De TOS organisatie heeft nog meer ideeën om de popmuziek in Winterswijk een nieuwe boost te geven en staat te popelen om meer mooie muzikale evenementen in Winterswijk neer te zetten. Wat precies, blijft nog even een verrassing. Daarover volgt op een ander moment meer informatie.

lees verder

Zondag 7 oktober | 11:00 uur | Bij Erve Kots in Lievelde

Op deze zondag organiseert de Dialectkring Achterhook en Liemers (www.dialectkring.nl) weer een aflevering van het programma “Met dialect op de koffie”. Op deze morgen vertoont Ben Tragter uit Borculo een film over “Hulzer Willem” (Willem Wilterdink uit Winterswijk 1926-2011). Wilterdink schreef gedichten, verhalen, toneelstukken en openluchtspelen in het dialect van Winterswijk. Ook trad hij op met de cabaretgroep “Hulzer Willem en ziene leu”.

Raymond Ubbink uit Winterswijk, verpleegkundige, liedjesschrijver en drummer bij de reggaeband “Toe Maar”, zal vertellen over “Hulzer Willem“, maar ook over het belang van de streektaal in de zorg.

De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 uur tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde.

De entree bedraagt € 7,00 per persoon incl. twee kopjes koffie of thee.

Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.

lees verder

Koningsdag in Aalten

Aalten Zaterdag 27 april 2019

Zaterdag 27 april | vanaf 8:00 uu | Centrum van Aalten

Alle voorbereidingen voor Koningsdag in Aalten zijn in volle gang. Naast spelen zijn er ook weer diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten. Na afloop van het vernieuwde ochtendprogramma volgt de Koningsloop en rond 14:00 uur starten de Workshops van onder meer DanzArte, Hanami en de Aaltense Drumband. Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen.In de grote tent op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.
’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Koningsdag: zaterdag 27 april in Aalten. Mocht het onverhoopt een zeer regenachtige dag worden, kijk dan voor het alternatieve programma op www.AaltenOranje.nl

www.aaltenoranje.nl
lees verder

20. Bocholter Citylauf

Bocholt Samstag 4. Mai 2019

Samstag 4 Mai | Ab 17:00 Uhr

Der Bocholter Citylauf zählt weit über die Grenzen Bocholts hinaus zu den beliebtesten seiner Art. Vor allem die tolle Stimmung an der Strecke ist neben den hohen Starterzahlen ein Garant für den großartigen Erfolg. In diesem Jahr findet der Bocholter Citylauf wieder am ersten Samstag im Mai statt. Am 4.

Alle Infos zum Lauf und die Anmeldung gibt es unter www.bocholter-citylauf.de

lees verder

Kunstcarrée Bocholt 2018

Bocholt Sonntag 5. Mai 2019

Sonntag 5 Mai | 10:00 - 17.00 U. | Centrum v. Bocholt

Het Kunstcarrée is een Belgisch-Duits-Nederlandse Kunstmanifestatie in Bocholt met meer dan 80 kunstenaars, die in het centrum van Bocholt op de Markt voor het historische raadhuis en de Gasthaus Platz plaats vindt.

Uitsluitend originele werken kunnen tentoongesteld en verkocht worden op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, objecten, glas, sieraden, keramiek (incl. sculpturen en litho’s in kleine oplagen).

Das Kunstcarrée in Bocholt ist mittlerweile schon eine Institution. Um die 80 Künstler verwandeln am 5. Mai von 10.00 Uhr bis 17.00 Uhr den Marktplatz vor dem historischen Rathaus, den St-Georgs-Platz, die Osterstraße und den Gasthaus Platz zur Kunstmeile. Das Kunstcarrée ist eine belgisch/deutsch/niederländische Kunstveranstaltung. Das Angebot umfasst Bilder, Skulpturen, Fotografie, Glaskunst, Keramik, und Schmuck.  Jährlich verzeichnet die Veranstaltung steigende Besucherzahlen. Für Kinder gibt es einen Stand mit Aktionen. Ebenfalls wird Live-Musik das Kunstcarrée ab 11.00 Uhr begleiten.

Website Kunstcarrée
lees verder

Donderdag 30 mei | vanaf 11:00 uur | In het centrum van Aalten

Unieke Oldtimers, Vrijmarkt en winkels open op Hemelvaartsdag in Aalten Hemelvaartsdag 2019 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. Veel prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, zullen te zien zijn tijdens het jaarlijkse Meifeest. Veel winkels zijn deze dag open. Er zijn lentebieren te proeven op de Markt en op de terrassen. Rond de Kerk is een leuke vrijmarkt: met name voor kinderen, waar ze hun spulletjes kunnen verkopen.

Meer dan 150 Oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken van ons land èn vanuit Duitsland, hebben zich aangemeld om te komen naar de Oldtimershow. In de straten rondom de Markt staan de unieke Oldtimers opgesteld. Deze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden vanaf ca. 13:00 uur gepresenteerd op de Markt. Deze dag kunnen de Oldtimers een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Oldtimer bezitters: allen van harte welkom! We mogen het hele centrum gebruiken. Meld je wel aan via de website.
Op de Markt zijn verschillende lentebieren te proeven, onder het genot van gezellige muziek.
Inmiddels traditiegetrouw worden heerlijke oliebollen gebakken. Er is volop ruimte op de vrijmarkt, waar kinderen en volwassenen zich op de dag zelf kunnen melden bij de coördinator. Volwassenen zijn welkom, zolang de verkoop maar vanaf een kleedje gebeurt. Voor de kinderen staat er een echte auto op de Markt om te beschilderen!

Nieuw is de aanwezigheid van de Wijnprinsessen. Zij zullen de Oldtimers welkom heten in ons dorp en ook zullen zij bekijken wie volgens hen de beste passende combinatie Oldtimer & kleding heeft.

Het Meifeest Aalten, op Hemelvaartsdag 30 mei, begint om 11:00 uur, de toegang is vrij en veel winkels zijn geopend! Kijk voor meer info op www.meifeest-aalten.nl 

welkominaalten.nl/meifeest
lees verder

Wijnfeest Aalten 2019

Aalten Vrijdag 7 juni 2019 t/m Maandag 10 juni 2019

Van vrijdag 7 juni - maandag 10 juni | vr: 17 uur za en zo: 16:00 uur | Markt Aalten

Met mooi muzikaal programma. Het Wijnfeest op de markt in Aalten, start op vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni. Wijnboeren uit de Duitse Pfalz en de Achterhoek presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de boeren de kans om de oogst van dat jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt.

Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Ook kan de bezoeker genieten van de traditionele Vlam zalm en heerlijke Tapas. Op de vrijdagavond zullen Wijnkoningin Youandi met haar prinsessen Eline Schreurs en Iris Kreykamp het Wijnfeest op feestelijke wijze officieel openen.

Op zaterdag 8 juni houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. We kijken uit naar drie dagen feest!
 
Kijk voor meer info

welkominaalten.nl/wijnfeest
lees verder

Farm & Countryfair 2018

Aalten Vrijdag 21 juni 2019 t/m Zondag 23 juni 2019

Van vrijdag 21 juni - zondag 23 juni | 10:00 uur | IJzerlo

De Farm & Country Fair is een echt belevenisfestival. De landelijke locatie, gevarieerde winkeltjes, honderden serieuze en ludieke activiteiten, bijzondere shows, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die graag buiten wil zijn, een heerlijke dag beleeft.

Het mooiste van het platteland op uitgebreid belevenisfestival
Van 21 t/m 23 juni vindt de 24e Farm & Country Fair in het Achterhoekse Aalten plaats. De enige countryfair gebaseerd op de bekende Engelse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het terrein is opgedeeld in handige themapleinen en belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan. Honderden shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding over het hele terrein zijn kenmerkend voor dit uitgebreide belevenisfestival.

Door de vele activiteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzame dag uit voor elke leeftijd.

Het boerenleven in de schijnwerpers
Op het hele terrein zijn presentaties over het leven op de boerderij en de moderne machines. Boeren maken een grote variatie aan lekkernijen op hun eigen erf en vertellen hier alles over. In het koeiendorp staan zo’n 25 verschillende runderen, van heel groot tot heel klein. Er is vast een koe bij om even lekker tegenaan te liggen.

Eindeloos shoppen
Meer dan 400 winkeltjes in witte punttenten bieden voor elke smaak en leeftijd mooie producten aan. Kunst, kleding, sieraden, wellness, nieuwe en vintage decoratie, alles voor tuin en erf, dierverzorgingsproducten, iedereen vindt wel iets bijzonders.

Loopgraven en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog
Met name kinderen luisteren vol aandacht naar de verhalen over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een gang door de loopgraven en bekijk de legervoertuigen en bijzondere displays. Hoor en zie alles over een nare tijd die we nooit meer willen meemaken.

Wol, wol en wol, zoek de verschillen
We vilten, breien en haken weer volop. Maar zelf vachten verven, spinnen of vilten, hoe moet dit? In het schapendorp wordt veel informatie gegeven over het werken met wol en het houden van schapen. Leer bij de Sheep Factor Show alles over de grote verschillen tussen de rassen, voel bij de wol-o-theek aan meer dan 150 soorten wol en andere vezels. Er zijn korte viltworkshops, ook over breien en haken is veel informatie voorhanden. In de tent met schapen en wol zijn maar liefst 60 rassen schapen en geiten aanwezig.

Aparte planten, zaden en bomen
Mensen brengen veel tijd door in hun tuin en wat is er dan fijner om juist die planten te vinden die je al lang zocht. Rotsplanten, dahlia’s, rozen, aparte vaste planten en bomen zijn als specials in vele soorten verkrijgbaar. Alle benodigdheden voor werken en relaxen in de tuin zijn op de Farm & Country Fair te vinden.

Entertainment
Vanuit het reuzenrad of de toren in het follybos is het hele terrein te overzien. Ook de nostalgische kermis en het vintage café zijn favoriet. En wie wil er onder het genot van Franse chansons van Flossie Malavialle en Engelse folk van Kick ’n Rush niet heerlijk eten bij al die leuke foodtrucks.

Praktische informatie Farm & Country Fair 2018
De Farm & Country Fair in Aalten vindt plaats van 21 t/m 23 juni 2019. Op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 23 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Het zeer uitgebreide programma en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl.

 

Klik hier voor de website van de Farm & Countryfair
lees verder

Zwarte Cross 2019

Oost Gelre Donderdag 18 juli 2019 t/m Zondag 21 juli 2019

Van donderdag 18 juli - zondag 21 juli | Festivalterrein de Schans | Lichtenvoorde

Zwarte Crossers, jullie lezen het goed: de Zwarte Cross 2019 wordt een week verplaatst. Dat wil zeggen dat de juiste data voor de komende editie 18, 19, 20 en 21 juli 2019 zijn. De reden hiervoor is dat op de eigenlijk geplande data van 11, 12, 13 en 14 juli een Grand Prix in Azië is toegevoegd aan de MXGP en MX2 kalender. Omdat wij alles op alles willen zetten om ook in 2019 de wereldtop aan de start van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross te laten verschijnen, hebben wij besloten om ons festival een week te verplaatsen.

Tatoeëer het in jullie agenda’s, zegt het voort en tot 18, 19, 20 en 21 juli 2019 in Lichtenvoorde!

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
 

Website Zwarte Cross
lees verder

AaltenDagen 2019

Aalten Donderdag 1 augustus 2019 t/m Donderdag 22 augustus 2019

Van donderdag 1 augustus - donderdag 22 augustus | begintijd volgt | In het centrum van Aalten

Een gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en heel veel bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen zoals de meeste mensen ze kennen. Echter is er voor dit jaar weer:

Aalten is van Streek! Dit jaar is er als noviteit een thema gekoppeld aan de eerste Aaltendag! Het thema ‘Streek’ zal tijdens deze dag sterk naar voren komen.
Dat betekend o.a. dat de ondernemende standhouders zoveel mogelijk uit de streek komen en streekproducten aanbieden. Ook ambachten uit Aalten en omgeving zullen op diverse locaties te zien zijn.

Verkoop je een streekproduct of voer je een oud ambacht uit?
De organisatie mag zich op dit moment verheugen op al veel aanmeldingen voor deze speciale AaltenDag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt hen hierbij met nieuwe ideeën en het benaderen van de ondernemers in de Streek. Wel ìs er nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud Ambacht. Wil jij ook je streekproduct verkopen of een ambacht uitoefenen voor het publiek? Geef je dan nu op voor een plek tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 1 augustus! Mail voor opgave of meer informatie naar en we nemen contact met je op.

 

Belangrijkste informatie

Evenement:                     AaltenDagen

Datums:                          De donderdagen 1, 8, 15 en 22 augustus

Locatie:                           Het centrum van Aalten

Entree:                            Vrije toegang

Meer informatie:                www.aaltendagen.com

lees verder