Kalender

Donderdag 22 november | 20:00 uur | Bovenzaal Schiller

Feelgoodmovie 2018. Tijdens een heerlijke lentedag zien we vrienden Mees en Boelie samen in het Vondelpark. Wat een normale dag lijkt te worden, verandert wanneer ze de jonge en knappe Panda ontmoeten. Waar de hitte in het Vondelpark lijkt te stijgen, ontbreekt deze bij het lang getrouwde stel Etta en Ernst-Jan. Ernst-Jan verdenkt Etta van vreemdgaan en heeft zo zijn eigen ideeën over hoe hij haar moet betrappen. In het laatste liefdesverhaal ontmoeten we Rosa en Kees, oude geliefden die onverwachts elkaars pad weer kruisen en er lijkt langzaam weer wat op te bloeien…
 
"De langverwachte verfilming van het boek van Remco Campert uit 1961.
Al meer dan vijftig jaar waren er plannen om de springerige en taalvindingrijke roman te bewerken."Entree € 7,00
Data 2018: 6-12 (Summer 1993), 20-12 (The shape of water).
Data 2019: 17-01, 31-01, 14-02, 28-02, 14-03, 28-03, 11-04, 25-04.


Voorafgaand aan de filmvoorstelling is er de mogelijkheid om bij ons te eten.
- een hapjesschotel aangevuld met gebakken aardappels en sla voor € 17,50 
- een stevige daghap (wisselt elke week, vegetarisch is mogelijk) voor € 20,50 
Prijs is inclusief film.
Beide worden om 18.30 uur geserveerd, reserveren voor het diner kan tot 18.00 uur (0543-472230). Niet bij ons eten maar toch verzekerd zijn van een zitplaats? Kom van te voren je filmtickets kopen. Want vol = vol! Klik hier voor openingstijden. 

lees verder

Zaterdag 24 november | 14:30 uur | Sportpark Villekamp

Het eerste elftal van Azsv speelt deze zaterdag tegen SVZW.
Elke wedstrijd is één van de pupillen 'Pupil van de week'. Deze wedstrijd is het de eer aan Kyano om de wedstrijd af te trappen en plaats te nemen op de bank bij de heren van het eerste van Azsv.

Naam: Kyano Bussink
Leeftijd: 8 jaar
Spelend in team: jo10-1
Favoriete positie: spits
Favoriete club: Real madrid
Favoriete speler: Christiano Ronaldo
Welke school: Bastion in bredevoort
Wat wil ik later worden: Profvoetballer

Kyano is begonnen met voetballen toen hij 5 jaar was. Niet bij Zzsv maar bij Bredevoort. Toen hij 6 jaar was is hij overgestapt maar Azsv. Daar kwam hij in de f3 onder leiding van Sjaak Reindels. Na de zomer mocht Kyano naar de jo9-1 onder leiding van Harm Vaags. Na een maand of 3 bij azsv begonnen te zijn werd Kyano gescout door Vitesse en de graafschap. Bij Vitesse mocht hij 3x mee trainen en bij de graafschap 2x 8 trainingen en een stage wedstrijd. Na een goede indruk gemaakt te hebben, heeft Kyano toch besloten om bij zijn vrienden bij Azsv te blijven spelen. Hij heeft zijn plek gevonden in het team ( inmiddels speelt hij jo10-1 onder leiding van Nick van Breugel en ass trainer Siem en Jelte) en gaat met veel plezier trainen. Scoren met de knie,  hoofd of zijn linker of rechter been Kyano lukt het allemaal. Later hoopt hij toch bij Real Madrid te voetballen maar tot die tijd met heel veel plezier bij Azsv. Samen met zijn teamgenoten; Floris, Hielke, Merijn, Niels, Nils en Jon.


 (Klik hier voor meer info over het programma en eventuele afgelastingen)


Website Azsv
lees verder

Het grote Sinterklaasfeest van de Jumbo

Aalten Zondag 25 november 2018

Zondag 25 november | 15:00 - 16:30 uur | De grote zaal van 't Noorden

Nog een weekje en dan is Sinterklaas weer in Aalten. Wat is het toch weer spannend elk jaar. En wanneer de Sint een hele week in ons land is, komt hij naar ‘t Noorden om daar het grote spetterende Sinterklaasfeest te vieren van de Jumbo, samen met al de kinderen.

Elk jaar viert het team van Jumbo Leussink met heel veel kinderen het Sinterklaasfeest bij ‘t Noorden. Met dansende, swingende, grappige en lieve pieten. Dit jaar wordt het extra leuk met de pietendisco en ook dit jaar komt Magali van DanzArte met haar jonge dansers om het feest weer helemaal af te maken.

Wil jij er ook bij zijn als Sinterklaas komt bij ‘t Noorden? Haal dan de kleurplaat op aan de balie bij Jumbo Leussink, kleur deze mooi in en bij het inleveren ontvang je het entreebewijs voor het grote spetterende Sinterklaasfeest op zondag 25 november van 15:00 tot 16:30 in de grote zaal van ‘t Noorden.
Neem je ouders gewoon mee, voor hen is plek achter in de zaal of ook tussen jullie in om het feest lekker mee te vieren!

Kom zondag 25 november om 15 uur naar ’t Noorden en vier het grote Sinterklaasfeest met de Jumbo!

lees verder

Zaterdag 15 december | Zaal open vanaf 19.30 | Oerkroeg Schiller

Zoals ieder jaar nodigt de vereniging Aaltens Artistiek Popbelang ( AAP) een gerenommeerde en gearriveerde gastmuzikant voor het AAP festival t.b.v. Serious Request.

Zaterdag 15 december in oerkroeg Schiller kunnen bezoekers meebrullen met o.a. de wereldhit “You”  van de formatie Ten Sharp. Niemand minder dan zanger  Marcel Kapteijn van de band Ten Sharp is ingelijfd voor deze editie.

De band werd in 1984 opgericht en scoorde het jaar erop bescheiden hits met de nummers When the snow falls (door sommigen vergeleken met de Britse band Talk Talk) en Japanese lovesong.

In 1991 kende Ten Sharp internationaal succes had met de hit You. Deze hit werd in Nederland nummer drie en heeft in Denemarken, Noorwegen en Zweden zelfs op de eerste plaats van de hitparade gestaan. De single you ging 20 miljoen keer over de toonbank en werd een heuse kaskraker.  Daarna hebben ze in Nederland in ieder geval nog een kleine hit gehad met Rich man. In 1992 werd de band voor hun internationale succes onderscheiden met de Conamus Exportprijs.

Hoewel zanger Marcel Kapteijn samen met zijn Ten Sharp maatje Niels Hermes nog bij tijd en wijle op verzoek de grens overtrekt om ergens “You” te vertolken is de zanger  nu vooral solo bezig.

Hij ontmoette schrijver/producer Peter de Wijn met wie hij tot op heden meerdere albums maakte van grote diversiteit .

De albums “It All Begins With A Smile” en “The Man I Am”, alsmede de singles “Got A Feeling” en “Hands Of Time” haalden bescheiden hitnoteringen maar laten vooral de gevarieerde capaciteiten van de zanger horen.

Verleden jaar bracht hij het bijzondere “A Capella River Songs” uit deze winter gevolgd door de zeer diverse Christmas 8 track “Ding Dong Days” . Deze avond zal Ten Sharp met de Allstarband behalve eigen songs, inclusief de wereldhit,  ook enkele covers ten gehore brengen zoals Mr Blue Sky van ELO en Loosing My Religion van R.E.M.

Behalve Ten Sharp juweeltjes zullen tijdens dit festival ook de AAP Allstar band en de bands Dawnbreakers  en Miller & the Tonemachine acte de presence geven. Meer live namen volgen.

De voorverkoop voor dit festival is online reeds gestart via  Eventgoose ( een link is te vinden op website Oerkroeg Schiller, Facebook oerkroeg Schiller evenementen  en de Facebookpagina AAP festival 2018).Papieren entreekaartjes zijn verkrijgbaar vanaf 1 november bij: Café Schiller, De Kaplaars, boekhandel  Messink & Prinsen . Tickets kosten € 8,50 in de vvk en een tientje aan de avondkassa.

De deuren gaan zaterdag 15 december om 19.30 uur open en exact een half uur later zal de eerste band de versterkers opendraaien.

Uiteraard gaat de opbrengst, na aftrek onkosten, naar het goede doel !

lees verder

Koningsdag in Aalten

Aalten Zaterdag 27 april 2019

Zaterdag 27 april | vanaf 8:00 uu | Centrum van Aalten

Alle voorbereidingen voor Koningsdag in Aalten zijn in volle gang. Naast spelen zijn er ook weer diverse Workshops, georganiseerd door verschillende bedrijven en verenigingen uit Aalten. Na afloop van het vernieuwde ochtendprogramma volgt de Koningsloop en rond 14:00 uur starten de Workshops van onder meer DanzArte, Hanami en de Aaltense Drumband. Op de Markt is een kinderdisco en bij Café Schiller een kinderprogramma. Het belooft een leuke dag te worden, waar de kinderen zelf kunnen kiezen wat ze gaan doen.In de grote tent op de Markt en bij de horeca in het centrum is livemuziek voor jong en oud.
’s Morgens spelen verschillende Muziekkorpsen op de Markt; bij Beth San en bij de Stegemanhof, waar na afloop gezellig een borrel kan worden gedronken bij de horeca van beide zorgcentra.

Koningsdag: zaterdag 27 april in Aalten. Mocht het onverhoopt een zeer regenachtige dag worden, kijk dan voor het alternatieve programma op www.AaltenOranje.nl

www.aaltenoranje.nl
lees verder

20. Bocholter Citylauf

Bocholt Samstag 4. Mai 2019

Samstag 4 Mai | Ab 17:00 Uhr

Der Bocholter Citylauf zählt weit über die Grenzen Bocholts hinaus zu den beliebtesten seiner Art. Vor allem die tolle Stimmung an der Strecke ist neben den hohen Starterzahlen ein Garant für den großartigen Erfolg. In diesem Jahr findet der Bocholter Citylauf wieder am ersten Samstag im Mai statt. Am 4.

Alle Infos zum Lauf und die Anmeldung gibt es unter www.bocholter-citylauf.de

lees verder

Kunstcarrée Bocholt 2019

Bocholt Sonntag 5. Mai 2019

Sonntag 5 Mai | 10:00 - 17.00 U. | Centrum v. Bocholt

Het Kunstcarrée is een Belgisch-Duits-Nederlandse Kunstmanifestatie in Bocholt met meer dan 80 kunstenaars, die in het centrum van Bocholt op de Markt voor het historische raadhuis en de Gasthaus Platz plaats vindt.

Uitsluitend originele werken kunnen tentoongesteld en verkocht worden op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen, fotografie, objecten, glas, sieraden, keramiek (incl. sculpturen en litho’s in kleine oplagen).

Das Kunstcarrée in Bocholt ist mittlerweile schon eine Institution. Um die 80 Künstler verwandeln am 5. Mai von 10.00 Uhr bis 17.00 Uhr den Marktplatz vor dem historischen Rathaus, den St-Georgs-Platz, die Osterstraße und den Gasthaus Platz zur Kunstmeile. Das Kunstcarrée ist eine belgisch/deutsch/niederländische Kunstveranstaltung. Das Angebot umfasst Bilder, Skulpturen, Fotografie, Glaskunst, Keramik, und Schmuck.  Jährlich verzeichnet die Veranstaltung steigende Besucherzahlen. Für Kinder gibt es einen Stand mit Aktionen. Ebenfalls wird Live-Musik das Kunstcarrée ab 11.00 Uhr begleiten.

Website Kunstcarrée
lees verder

Donderdag 30 mei | vanaf 11:00 uur | In het centrum van Aalten

Unieke Oldtimers, Vrijmarkt en winkels open op Hemelvaartsdag in Aalten Hemelvaartsdag 2019 staat het centrum van Aalten weer op z’n kop. Veel prachtige Oldtimers, elk met hun eigen verhaal, zullen te zien zijn tijdens het jaarlijkse Meifeest. Veel winkels zijn deze dag open. Er zijn lentebieren te proeven op de Markt en op de terrassen. Rond de Kerk is een leuke vrijmarkt: met name voor kinderen, waar ze hun spulletjes kunnen verkopen.

Meer dan 150 Oldtimer-bezitters, vanuit alle windstreken van ons land èn vanuit Duitsland, hebben zich aangemeld om te komen naar de Oldtimershow. In de straten rondom de Markt staan de unieke Oldtimers opgesteld. Deze zijn vanaf 11:00 uur te bekijken en worden vanaf ca. 13:00 uur gepresenteerd op de Markt. Deze dag kunnen de Oldtimers een tourrit in de omgeving van Aalten rijden. Oldtimer bezitters: allen van harte welkom! We mogen het hele centrum gebruiken. Meld je wel aan via de website.
Op de Markt zijn verschillende lentebieren te proeven, onder het genot van gezellige muziek.
Inmiddels traditiegetrouw worden heerlijke oliebollen gebakken. Er is volop ruimte op de vrijmarkt, waar kinderen en volwassenen zich op de dag zelf kunnen melden bij de coördinator. Volwassenen zijn welkom, zolang de verkoop maar vanaf een kleedje gebeurt. Voor de kinderen staat er een echte auto op de Markt om te beschilderen!

Nieuw is de aanwezigheid van de Wijnprinsessen. Zij zullen de Oldtimers welkom heten in ons dorp en ook zullen zij bekijken wie volgens hen de beste passende combinatie Oldtimer & kleding heeft.

Het Meifeest Aalten, op Hemelvaartsdag 30 mei, begint om 11:00 uur, de toegang is vrij en veel winkels zijn geopend! Kijk voor meer info op www.meifeest-aalten.nl 

welkominaalten.nl/meifeest
lees verder

Wijnfeest Aalten 2019

Aalten Vrijdag 7 juni 2019 t/m Maandag 10 juni 2019

Van vrijdag 7 juni - maandag 10 juni | vr: 17 uur za en zo: 16:00 uur | Markt Aalten

Met mooi muzikaal programma. Het Wijnfeest op de markt in Aalten, start op vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni. Wijnboeren uit de Duitse Pfalz en de Achterhoek presenteren zich aan het lokale publiek en wijnliefhebbers uit de verre omgeving.

In Duitsland zijn de zomerse wijnfeesten een oude traditie. De hele regio loopt uit om de wijnen uit de Duitse wijngebieden te proeven tijdens zo’n weekend. Ook wordt er wijn gekocht om thuis van te genieten. Voor de boeren de kans om de oogst van dat jaar aan het publiek te laten proeven. In Aalten heeft Stichting Aalten Promotie deze traditie succesvol opgepakt.

Vanaf vrijdag 7 juni 17:00 uur zijn de bezoekers welkom in het Aaltense Wijndorp. Op de Markt staan drie dagen lang, de wijnboeren uit de Duitse Pfalz en Achterhoekse wijnboeren. Ook kan de bezoeker genieten van de traditionele Vlam zalm en heerlijke Tapas. Op de vrijdagavond zullen Wijnkoningin Youandi met haar prinsessen Eline Schreurs en Iris Kreykamp het Wijnfeest op feestelijke wijze officieel openen.

Op zaterdag 8 juni houden de plaatselijke winkeliers een grote Restantenmarkt, waar leuke koopjes en aanbiedingen te vinden zijn. We kijken uit naar drie dagen feest!
 
Kijk voor meer info

welkominaalten.nl/wijnfeest
lees verder

Farm & Countryfair 2019

Aalten Vrijdag 21 juni 2019 t/m Zondag 23 juni 2019

Van vrijdag 21 juni - zondag 23 juni | 10:00 uur | IJzerlo

De Farm & Country Fair is een echt belevenisfestival. De landelijke locatie, gevarieerde winkeltjes, honderden serieuze en ludieke activiteiten, bijzondere shows, creatieve aankleding en gastvrije sfeer zorgen ervoor dat iedereen die graag buiten wil zijn, een heerlijke dag beleeft.

Het mooiste van het platteland op uitgebreid belevenisfestival
Van 21 t/m 23 juni vindt de 24e Farm & Country Fair in het Achterhoekse Aalten plaats. De enige countryfair gebaseerd op de bekende Engelse plattelandsshows, georganiseerd door een enthousiast boerengezin. Het terrein is opgedeeld in handige themapleinen en belevenisdorpen, die elk diep op hun specifieke onderwerp ingaan. Honderden shows en een gastvrije, bloemrijke aankleding over het hele terrein zijn kenmerkend voor dit uitgebreide belevenisfestival.

Door de vele activiteiten en duizenden dieren is de Farm & Country Fair een leerzame dag uit voor elke leeftijd.

Het boerenleven in de schijnwerpers
Op het hele terrein zijn presentaties over het leven op de boerderij en de moderne machines. Boeren maken een grote variatie aan lekkernijen op hun eigen erf en vertellen hier alles over. In het koeiendorp staan zo’n 25 verschillende runderen, van heel groot tot heel klein. Er is vast een koe bij om even lekker tegenaan te liggen.

Eindeloos shoppen
Meer dan 400 winkeltjes in witte punttenten bieden voor elke smaak en leeftijd mooie producten aan. Kunst, kleding, sieraden, wellness, nieuwe en vintage decoratie, alles voor tuin en erf, dierverzorgingsproducten, iedereen vindt wel iets bijzonders.

Loopgraven en voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog
Met name kinderen luisteren vol aandacht naar de verhalen over het leven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak een gang door de loopgraven en bekijk de legervoertuigen en bijzondere displays. Hoor en zie alles over een nare tijd die we nooit meer willen meemaken.

Wol, wol en wol, zoek de verschillen
We vilten, breien en haken weer volop. Maar zelf vachten verven, spinnen of vilten, hoe moet dit? In het schapendorp wordt veel informatie gegeven over het werken met wol en het houden van schapen. Leer bij de Sheep Factor Show alles over de grote verschillen tussen de rassen, voel bij de wol-o-theek aan meer dan 150 soorten wol en andere vezels. Er zijn korte viltworkshops, ook over breien en haken is veel informatie voorhanden. In de tent met schapen en wol zijn maar liefst 60 rassen schapen en geiten aanwezig.

Aparte planten, zaden en bomen
Mensen brengen veel tijd door in hun tuin en wat is er dan fijner om juist die planten te vinden die je al lang zocht. Rotsplanten, dahlia’s, rozen, aparte vaste planten en bomen zijn als specials in vele soorten verkrijgbaar. Alle benodigdheden voor werken en relaxen in de tuin zijn op de Farm & Country Fair te vinden.

Entertainment
Vanuit het reuzenrad of de toren in het follybos is het hele terrein te overzien. Ook de nostalgische kermis en het vintage café zijn favoriet. En wie wil er onder het genot van Franse chansons van Flossie Malavialle en Engelse folk van Kick ’n Rush niet heerlijk eten bij al die leuke foodtrucks.

Praktische informatie Farm & Country Fair 2018
De Farm & Country Fair in Aalten vindt plaats van 21 t/m 23 juni 2019. Op vrijdag 21 juni en zaterdag 22 juni geopend van 10.00 tot 21.00 uur, op zondag 23 juni van 10.00 tot 18.00 uur. Het zeer uitgebreide programma en alle informatie is te vinden op www.countryfair.nl.

 

Klik hier voor de website van de Farm & Countryfair
lees verder

Zwarte Cross 2019

Oost Gelre Donderdag 18 juli 2019 t/m Zondag 21 juli 2019

Van donderdag 18 juli - zondag 21 juli | Festivalterrein de Schans | Lichtenvoorde

Zwarte Crossers, jullie lezen het goed: de Zwarte Cross 2019 wordt een week verplaatst. Dat wil zeggen dat de juiste data voor de komende editie 18, 19, 20 en 21 juli 2019 zijn. De reden hiervoor is dat op de eigenlijk geplande data van 11, 12, 13 en 14 juli een Grand Prix in Azië is toegevoegd aan de MXGP en MX2 kalender. Omdat wij alles op alles willen zetten om ook in 2019 de wereldtop aan de start van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross te laten verschijnen, hebben wij besloten om ons festival een week te verplaatsen.

Tatoeëer het in jullie agenda’s, zegt het voort en tot 18, 19, 20 en 21 juli 2019 in Lichtenvoorde!

Festivalterrein de Schans, Lichtenvoorde
www.zwartecross.nl
 

Website Zwarte Cross
lees verder

AaltenDagen 2019

Aalten Donderdag 1 augustus 2019 t/m Donderdag 22 augustus 2019

Van donderdag 1 augustus - donderdag 22 augustus | begintijd volgt | In het centrum van Aalten

Een gevarieerde zomerse markt, een grote kinderrommelmarkt, leuke straatacts, het spectaculaire kratten stapelen, dans op het podium, livemuziek op de avond en heel veel bruisende gezelligheid. Dat zijn de AaltenDagen zoals de meeste mensen ze kennen. Echter is er voor dit jaar weer:

Aalten is van Streek! Dit jaar is er als noviteit een thema gekoppeld aan de eerste Aaltendag! Het thema ‘Streek’ zal tijdens deze dag sterk naar voren komen.
Dat betekend o.a. dat de ondernemende standhouders zoveel mogelijk uit de streek komen en streekproducten aanbieden. Ook ambachten uit Aalten en omgeving zullen op diverse locaties te zien zijn.

Verkoop je een streekproduct of voer je een oud ambacht uit?
De organisatie mag zich op dit moment verheugen op al veel aanmeldingen voor deze speciale AaltenDag. Een groep jonge ondernemers ondersteunt hen hierbij met nieuwe ideeën en het benaderen van de ondernemers in de Streek. Wel ìs er nog ruimte voor een aantal extra kramen of een oud Ambacht. Wil jij ook je streekproduct verkopen of een ambacht uitoefenen voor het publiek? Geef je dan nu op voor een plek tijdens de eerste AaltenDag, donderdag 1 augustus! Mail voor opgave of meer informatie naar en we nemen contact met je op.

 

Belangrijkste informatie

Evenement:                     AaltenDagen

Datums:                          De donderdagen 1, 8, 15 en 22 augustus

Locatie:                           Het centrum van Aalten

Entree:                            Vrije toegang

Meer informatie:                www.aaltendagen.com

lees verder